Snijd de konijnenbouten open en bestrooi ze met peper en zout.
Borstel de paddestoelen schoon, hak ze en meng ze met het broodkruim, het
ei, de kruiden, peper, zout en de mosterd.
Vul de konijnenbouten hiermee, wikkel ze in het varkensnet en schroei ze
in hete boter rondom dicht.
Blus af met de wildfond en stoof de konijnenbouten in ± 75 minuten
gaar.
Maak de SpÄtzle van de volkorenbloem, de eieren, de melk en een
snufje nootmuskaat.
Voeg zoveel water toe dat een soepel deeg ontstaat.
Rol het deeg uit en snijd er dunne slierten van.
Laat de SpÄtzle in kokend water gaar worden (ze gaan drijven), haal
ze met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken.
Bak ze voor het serveren even n wat hete olie (of boter) op.
Neem de konijnenbouten uit de pan en laat ze, gewikkeld in aluminiumfolie,
5 minuten rusten.
Kook het vocht tot de helft in, voeg de room toe en laat weer tot de helft
inkoken.
Breng de saus met peper en zout op smaak.
Schep de SpÄtzle op de voorverwarmde borden.
Snijd van de konijnenbout mooie plakken en dresseer die op de warme
SpÄtzle.
Nappeer de saus rondom de bout en serveer direct.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |